Millioner til sammenslåing av Museum Vest og Bergens Sjøfartsmuseum

Onsdag 26.september ble en gledens dag for Museum Vest og Bergens Sjøfartsmuseum. En gavmild kulturminister kunne meddele gode nyheter for neste års statsbudsjett.

Fra v. Konst.direktør i Museum Vest Jenny Heggvik, Silje Hjemdal i Familie- og kulturkomiteen, direktør Bergenes Sjøfartsmuseum Per Kristian Sebak og kulturminister Trine Skei Grande.

Onsdag var representanter fra museene og kulturdepartementet samlet på Bergens Sjøfartsmuseum for å diskutere museumskonsolideringen. Brått meldte Kulturminister Trine Skei Grande sin ankomst og kom med det glade budskap. Et forslag på 6 millioner er satt av til sammenslåingen av museene, som etter planen går under ett fra januar 2019.

Budsjettet vedtas i desember, og tallet betyr at statens bidrag samsvarer med midlene museene har søkt. Nå gjenstår fylkeskommunens forslag som fremlegges 23.oktober.

Den økonomiske støtten er viktig for å styrke Museum Vest og historien vi ønsker å bevare i fremtiden. Sammen går vi en spennende tid i møte!