Museum Vest og Bergens Sjøfartsmuseum jobber mot felles mål og konsolidering

Museum Vest og Bergens Sjøfartsmuseum signerte nå i desember en konsolideringsavtale. Det vil si at Bergens Sjøfartsmuseum blir en avdeling i Museum Vest. Bergen Sjøfartsmuseum blir da den åttende avdelingen i Museum Vest, som fra før inkluderer Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene, Norges Fiskerimuseum, Herdla Museum, Fjell Festning, Kystmuseet i Øygarden, Nordsjøfartmuseet og Bjørn West museet.

Havet har alltid vært viktig for Norge. Museum Vest vil sammen med Bergens Sjøfartsmuseum bli et nasjonalt tyngdepunkt for fortellingen om vår felles marine- og maritime kulturarv. Havet har gitt oss mat, og bundet landet sammen. Havet har også vært Norges inntektskilde og gitt oss muligheter til å dra ut i verden.

Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune har i sitt budsjettforslag for 2018 foreslått 2 millioner i økt driftstilskudd for å bidra til sammenslåingen. Nå venter vi på midler fra staten, som vil kunne sikre en implementering av konsolideringen. Frem til de resterende midlene er på plass, fortsetter Museum Vest og Bergens Sjøfartsmuseum som to separate museumsenheter. Gjennom godt samarbeid i året som kommer vil vi jobbe mot å nå våre felles mål.

Vi gleder oss til fortsettelsen.