Høstferieaktiviterer

Prøv deg som fiskeforsker, gå på skattejakt på Bryggen eller bli med ned i en kanonbrønn? Her er litt av det som skjer i Museum Vest sine museum i høsteferien 2022! 

På museene våre er det mange ting å gjøre for barn – uansett vær. 

Barn får utlevert Barna Pass og aktivitetsbok helt gratis på våre museer. Lek og lær deg gjennom utstillingene våre.

Det Hanseatiske museum og Schøtstuene

Det blir aktiviteter i hagen, som å bygge tønne, gå på stylter, hoppe stille lengde, høre på fortellinger på roret.
Eller kanskje dere vil gå på skattejakt? Få et skattekart hos oss og gå på jakt etter Bryggens hemmeligheter.

Vi har også det populære Hansaspelet - Kampen mot tiden. Her skal du hjelpe museets grunnlegger med å redde Bryggens dyrebare skatter. Du må løse gåter og oppgaver, og kjempe mot både skeptikere, bybranner og elendig økonomi. Kampen mot tiden er en morsom tidsreise der du blir bedre kjent med Det Hanseatiske Museums eventyrlige 150 års-historie! Ta med telefon og ørepropper og bli med en moderne museumsopplevelse! Se høstferieprogram her!

Norges Fiskerimuseum

Opplev interaktive og lekne utstillinger og aktiviteter for både barn og voksne. Her kan hele familien ta et dypdykk i fortellinger om fiskeri-og fangsttradisjoner i kyst- og havlandet Norge og vårt fiskerike hav. I havnen kan du låne en miljøkajakk eller leie en robåt. Nyt kortreist mat og god drikke til Bergens fineste utsikt på museumskafeen Bod24

Det blir ribbåtturer, fiskegratengkurs og du kan prøve deg som fiskeforsker. Se program her

Bergens Sjøfartsmuseum

 Bergens Sjøfartsmuseum kan du bli med på en interessant vandring som forteller om Norges forhold til havet gjennom tusenvis av år – det hele rikt illustrert med flotte modeller, båter i full størrelse, arkeologiske funn og spennende bruksgjenstander. Barna kan utforske skipsdekket, gå i det gamle styrhuset til "Statsraad Lehmkuhl", kikke inn i en ekte kanon, , lage sin egen trebåt og mye, mye mer. Blir de små med på rottejakt, venter kanskje en liten påskjønnelse! 

Kystmuseet i Øygarden

Kystmuseet i Øygarden fortel om livet ved havet før og no. I hovudutstillinga kan du utforske dei siste 12.000 år med kysthistorie, frå sild og pote til 7 dagars bryllupsfest med alt tilbehør. I kafeen kan du nyte nysteikte lapper, kaffe og is med mer. Vi har flott terrasse med le for nordavinden. I museumsbutikken finn du mykje artig som du ikkje finn alle andre stadar.
Vil du utforske Ovågen på eiga hand, har vi utleige av både robåt og kano. Vi har gratis utlån av fiskeutstyr, og vil du på skattejakt i fjøra har vi både hov og vannkikkert til låns. Og sist men ikkje minst, så har vi flotte bademuligheter rundt museet, inkludert ei liten sandstrand ideell for småborna.
Nemnde vi at på kvardagar kan du kl 12 og 13 bli med i RIB-båten vår til visingsenteret for havbruk? Her får du møte både røktaren sjølv og laksen – og du får deg ein frisk liten tur på sjøen.

Fjell Festning

Fjell Festning ble bygget av tyskerene og spilte en nøkkelrolle i forsvaret av Bergen under 2. verdenskrig. Festningen ligger på et platå vest på Sotra, 176 meter over havet, og holder til i et populært turområde. På det vidstrakte platået er det et rikt dyre- og fugleliv. Det er ikke uvanlig å se havørn tett på kaféen i kanontårnet! Nede i den fjorten meter djupe Kanonbrønnen kan du utforske spennende utstillinger. Les mer om museumsbesøket og veibeskrivelse

Nordsjøfartmuseet

Den 30. april 1942 ble det lille kystsamfunnet Telavåg på Sotra jevnet med jorden. Drapet på en norsk agent og to Gestapo-offiserer utløste Telavågtragedien. Denne dramatiske hendelsen i Norges krigshistorie kan du bli kjent med på Nordsjøfartmuseet. Nordsjøfarten beskriver hvordan kystsamfunnet var aktivt i motstandsarbeidet under krigen. Kom tett på de sterke historiene på museet og ute i naturen. I kaféen og på uteterrassen kan du nyte en kopp kaffe til den spektakulære havutsikten. Kombiner museumsbesøket med en tur i de vakre Nordsjøløypene! Les mer om utstillingeropplevelser og aktiviteter.

Herdla Museum

På vakre Herdla, midt i naturreservatet, finner du nye Herdla Museum med utstillinger om dramatiske krigsår og om det rike dyre- og fuglelivet. Museets hovedattraksjon er det tyske jagerflyet Gul-16. Herdla er det perfekte turmålet for deg som vil kombinere museumsbesøk og friluftsliv. Etter en 45 minutters kjøretur fra Bergen til Herdla Fort, finner du det perfekte utgangspunkt for både å besøke fuglereservatet, badestrender, padle kano, fiske og se restene av den tyske festningen på øya. Se program her!

Bjørn West Museum

Bjørn West Museet har navnet sitt etter den norske geriljabasen som holdt til i Matrefjellene de siste månedene av 2. verdenskrig. På museet finner du en større samling av våpen, utstyr og personlige effekter som hørte til Bjørn West-soldatene og lokalbefolkningen i bygdene rundt basen. Fjellene ligger her fortsatt, innbydende og klare for å gi deg turopplevelser du sent vil glemme. Tar du turen hit, vil du kjenne både den rike historien og natur- og kultur-verdiane på pulsen!