La deg begeistre av interessante og gripende historier, betydningsfulle hendelser og fascinerende gjenstander!
Gratis vandringsapp: Telavåg 1942
Appen "Telavåg 1942" guider deg, med kart, film, bilder og tekst, til de viktige stedene for hendelsene i Telavåg under 2. verdenskrig. Les mer om appen her.
Tre gratis byvandringer med appen Maritim Vandring
Byvandringer når det passer deg! Vandre gjennom byens smitt og smau og opplev byens spennende historie. Appen er enkel å bruke og leder deg med kart, bilder og tekst igjennom sjøfartshistorien. Les mer om appen her.
Lytt til vår Podcast
Museum Vest sin podcast gir deg mangfoldige og kunnskapsrike lytteropplevelser. Her bringer våre formidlere, konservatorer, historikere og arkeologer museene til der du er. I podcasten kan du blant annet høre om Titanics forlis som har fascinert en hel verden i over hundre år.
På vår Youtube-kanal finner du flere videoer der spennende historier skildres. Det vil jevnlig legges ut nytt stoff, så det er bare å følge med. Her kan du blant annet se filmen Pakken - den gripende historien om lille Mindas opplevelser fra krigen og tapet av sin far.
Museum Vest har omfattende samlinger av gjenstander, foto, arkiv, bøker, audiovisuelt materiale og kulturhistoriske bygninger. Vi ønsker at så mye som mulig skal være tilgjengelige for publikum, og vil legge ut flere artikler fremover.
Med årskortet får du også 10 % rabatt i museumsbutikkene (gjelder ikke bøker og kommisjonsvarer)
Kortet gjelder ikke inngang på arrangementer med begrenset antall plasser, eller dersom andre står som (med-)arrangør
Kortet er personlig og kan kun benyttes av innehaver
Hvor du finner oss Vi har museer midt i Bergen sentrum, Nye Øygarden kommune, Askøy og Masfjorden. Hos oss kan du oppleve både historie, kultur og flott natur!
Kjøp årskort i gave Med årskort hos oss kan du glede noen du er glad i, og hva er vel bedre enn å fylle året med opplevelser? Ønsker du å kjøpe årskort til Museum Vest i gave til noen – ordner vi det gjerne sånn at vi sender årskortet direkte til mottaker. Kontakt oss for hvilken adresse vi skal benytte.
Lær mer om vanlige fiskere som ble helter på havet, om den vesle bygda som ble brent ned og om hvordan det var å være barn under krigen. Egen gratis app (Telavåg 1942) som guider med kart, bilde og lyd.
Lær om motstands-gruppen Bjørn West – en viktig del av Norges krigshistorie og ta med familien på tur i ville fjell og daler!
Perler i Nordsjøløypen
Ved 3 av våre museer kan du bli med på guidede turer og oppleve nydelige perler i Nordsjøløypen ved Kystmuseet i Øygarden, Fjell festning og Nordsjøfartmuseet i Telavåg. Bestill billett og ta på tursko!
12 000 år på 90 minutter
Hver tirsdag og torsdag i sommer, kan du bli med på en tidsreise fra de første menneskene kom til Øygarden for 12 000 år siden, gjennom steinalder og vikingtid, fiskerbondens liv og helt fra til vår tid.
Oppmøte på Kystmuseet i Øygarden. Turen er lett å gå og passer for de fleste. Varighet 90 minutter.
Hver lørdag i sommer kan du få med deg en unik historie om en liten bygd, okkupasjon, en fangeleir og et stort kystbatteri. Russarstegen slynger seg i sikksakk 600 meter opp fjellsiden til Fjell festning.
Fredag 20. august 2021 kaster Statsraad Lehmkuhl loss fra Arendal og legger ut på jordomseilingen One Ocean Expedition. I løpet av den 20 måneder lange turen skal skipet innom 36 havner over hele jordkloden. Statsraaden skal i tillegg til å være det skoleskipet det alltid har vært også være et forskningsfartøy. Det er montert masse utstyr både over og under sjølinjen som skal samle inn data om hvordan vi mennesker påvirker havet. Jordomseilingen skal samle studenter, forskere og ledere over hele verden og flere forsknings- og utdanningsinstitusjoner er involverte i tillegg til næringsliv og statsforvaltning. Ekspedisjonen er også knyttet til FNs tiår for havforskning.
Lise Bjørnen, museumspedagog Norges Fiskerimuseum, Fotograf - Siri Giil Rolland
One Ocean Expedition
Fredag 20. august 2021 kaster Statsraad Lehmkuhl loss fra Arendal og legger ut på jordomseilingen One Ocean Expedition. I løpet av den 20 måneder lange turen skal skipet innom 36 havner over hele jordkloden. Statsraaden skal i tillegg til å være det skoleskipet det alltid har vært også være et forskningsfartøy. Det er montert masse utstyr både over og under sjølinjen som skal samle inn data om hvordan vi mennesker påvirker havet. Jordomseilingen skal samle studenter, forskere og ledere over hele verden og flere forsknings- og utdanningsinstitusjoner er involverte i tillegg til næringsliv og statsforvaltning. Ekspedisjonen er også knyttet til FNs tiår for havforskning.
Forskningsformidling
Lise Bjørnen er museumspedagog ved Norges Fiskerimuseum og Lilli Ingvaldsen jobber som konservator ved Bergens Sjøfartsmuseum. De forteller hvordan de og Museum Vest ønsker å bruke resultater og erfaringer fra ekspedisjonen i egen formidling.
- Vi vil trekke linjene både til havforskningen og til selve Statsraaden. Vi ser nå litt på de tekniske løsningene om hvordan vi best kan videreformidle data og erfaringer fra ekspedisjonen.
Havforskning → Norges Fiskerimuseum
Formidler Lise Bjørnen utenfor 1700-talls sjøboden som huser Norges Fiskerimuseum i Sandviken.
En del av forskningen som gjøres på ekspedisjonen kan knyttet til havforskning generelt og spesielt til utstillingen 'Verden under vann' på Norges Fiskerimuseum. Hele 71% av kloden er dekket av vann og den den høyteknologiske og scenografiske utstillingen på museet gir deg følelsen av å bevege deg under vann og bli kjent med mangfoldet.
- Vi har et stort fokus på både forskningshistorie og ressursbruk, også viktige deler av One Ocean Expedition, forteller Lise.
Hun forteller videre at museet fokuserer på bærekraftig ressursbruk av havet i et historisk perspektiv. One Ocean Expedition har blant annet som mål å skape oppmerksomhet og dele kunnskap om den viktige rollen havet har for en bærekraftig utvikling globalt.
I utstillingen 'Verden under vann' fortelles historien om de biologiske og fysiske forholdene som gjør havet utenfor Norge så rikt på fisk, og om de norske pionerene innen havforskning.
- Det blir spennende å kunne formidle om denne ekspedisjonen, der havforskerne benytter helt moderne forskningsmetoder og teknologi på et over hundre år gammelt seilskip. Og knytte det som skjer om bord opp mot våre utstillinger og gjenstander vi har i samlingene.
Statsraad Lehmkuhl → Bergens Sjøfartsmuseum
Konservator Lilli Ingvaldsen Statsraad Lehmkuhls dekkshus på Bergens Sjøfartsmuseum.
Bergens Sjøfartsmuseum har en litt annen kobling til ekspedisjonen. Visste du at det originale dekkshuset fra Statsraad Lehmkuhl står utstilt på museet? Her kan den besøkende gå inn, kjenne på atmosfæren, og kikke nærmere på radiorommet eller losens lugar. Lilli Ingvaldsen er konservator og formidler ved museet:
- Våre besøkende vil se at det er stor forskjell på instrumentene i det gamle dekkshuset og de høyteknologiske instrumentene Statsraaden er utstyrt med på denne ekspedisjonen. Det er fantastisk at Statsraaden, et skoleskip som er bygget i 1914, skal gjennomføre en slik reise og et slik oppdrag. Vi gleder oss til å følge ferden, og kommer til å ha et ekstra øye på hvordan Statsraaden vil fungere under de ulike forhold og situasjoner som venter. Dette blir som å oppleve seilskutetiden "live".
Havstrilen 2021 er nå tilgjengelig!
I årets utgave Havstrilen finner du unike historier og fortellinger om, med og av havstriler/folket i Øygarden kommune, rikt illustrert med foto, tegninger og kart.
Redaktørene i Havstrilen: Vigleik R. Mathisen (Fjell Festning), Bjørg Christophersen (Kystmuseet i Øygarden) og Jenny Heggvik (Nordsjøfartmuseet).
Gjennom 130 sider finner du 14 artikler med tema som rutebåter og stoppesteder, epidemier og pandemier, brudeferd på strilelandet, Perler i Nordsjøløypa, fem årstall og to bokstaver og den siste Shetlandsfareren/det siste medlemmet av Shetlandsgjengen.
Om årets utgave
Havstrilen er en kulturhistorisk årbok for Øygarden og et samarbeid mellom Nordsjøfartmuseet i Telavåg, Kystmuseet i Øygarden, Fjell Festning og de tre soge- og kulturminnelagene i Sund, Fjell og Øygarden. Havstrilen koster kr. 250,- og fås kjøpt hos Museum Vest sine museer og bokhandlerne Norli, Ark på Sartor og andre nærbutikker. Det er stor spennvidde i artiklene i årets utgave av Havstrilen, men de omhandler alle Øygarden og folket her.
- For oss tre museer i regionen er det viktig at lokale skribenter og ande interesserte får en mulighet til å publisere artikler i årboka. På den måten får vi fram viktige sider ved livet ved kysten i fortid og nåtid, sier redaktør og leder for Nordsjøfartmuseet Jenny Heggvik.
Bakerst fra venstre: Per Søfteland (Bodoni), Bjørg Christophersen (Kystmuseet i Øygarden), Marianne Lindgren (Kystmuseet i Øygarden), Jostein Knudsen (Båtsamlingen til Kystmuseet i Øygarden), Margrethe Kallestad og (Nordsjøfartmuseet) og Åshild Nordstrand (Sund sogelag og språkvasker). I midten: Asbjørn Havneraas (bidragsyter), Jarle Sælensminde (bidragsyter), Vigleik Mathisen (Fjell Festning), Trygve Fjeldstad (bidragsyter). Foran: Jan Hanchen Michelsen (grafisk formigiver), Jenny Heggvik (Nordsjøfartmuseet), Gudveig Lillebø (bidragsyter og Fjell kulturminelag), Hans Kristian Bukholm (bidragsyter), Oskar Mikkelsen (bidragsyter), Laila Klemetsaune (bidragsyter) og Øyvind Stang (Museum Vest).
Kystmuseet 25 år
I anledning Kystmuseets 25-års jubileum har Jostein Knutsen skrevet om den store båtsamlingen der som nå teller omtrent 30 båter.
Kystmuseets leder, Bjørg Christophersen, skriver om eldre bryllupstradisjoner og den store kontrasten mellom det grå hverdagslivet på strilelandet og de store bryllupsfestene som kunne vare i flere dager, mens Halvor Skurtveit skriver om Brudekronen fra Søre Ekrhovda og tradisjonene som kan gå tilbake til 1400-tallet. Mer om strilebryllup og tradisjoner finner du i utstillingen Vil du gifte deg Anna? på Kystmuseet i Øygarden.
Pest eller kolera?
Det er stor relevans i artikkelen til Yngve Nedrebø. Han skriver om sykdommer i eldre tider som både pest, dysenteri og kolera, sett fra Ytre Herdla og Hjelma.
Om personene
Gudveig Lillebø skriver om lakseeventyret til familien Sekkingstad og Kirsten Øvretveit Ness om Johannes Færø fra Steinsland og hans heltemodige innsats under krigen. Jakob Strandheim var den siste gjenlevende av shetlandsfarerne og hans nevø Nils Torsvik hedrer han i sin artikkel Siste reis for den siste shetlandsfareren.
Kuriositetene
I årets Havstrilen finner du også en liten kuriositet; artikkelen Fem årstall og to bokstaver. Jarle Sælensminde prøver å løse mysteriet som er hugget inn i fjellsiden vest for Stordalen i Sund. Kanskje er det noen der ute som sitter på løsningen?
Hans Kr. Bukholm sin artikkel om Golten landnotlag inneholder direkte avskrift fra et lydbåndopptak med Endre Golten spilt inn i 1972. NB! Avskriften er på dialekt.
Trekkspillet har lenge vært populært og Asbjørn Havneraas var med å starte Sund Trekkspillklubb i 1980. Han skriver om 40 år med spilling, konserter og konkurranser.
Det er 40 år siden rutebåten sluttet å gå, men Magne Blom, Trygve Fjeldstad og Oskar Mikkelsen deler noen av minnene fra den gang Tjeldstø var et knutepunkt, i artikkelen Rutebåter og stoppesteder i Ytre Herdla og Hjelma.
Om kultur, natur og kirker
Nye PiN (Perler i Nordsjøløypa) skulle revitalisere og videreutvikle det som først var et samarbeidsprosjekt i regi av Riksantikvarens verdiskapningsprogram på kulturminneområdet. Laila Klemetsaune skriver om ønsket å kombinere kulturarv og friluftsliv og hva prosjektet har gjort og oppnådd.
Harald Nordstrand skriver blant annet om historie, tradisjoner, Middagsberget og Likhedlo i artikkelen Kirkeveier i Strandakrinsen gjennom 800 år.
Bedehuset på Blom, som ble revet i september i fjor, var arbeidet fram av en håndfull bygdekvinner, skriver Lajla Blom i en liten nekrolog.
Gratis inngang for ukrainske flyktningar
Museum Vest ønskjer å visa støtte til det ukrainske folk og tilbyr ukrainske flyktningar gratis inngang på alle dei åtte musea i Museum Vest.
Ukrainske pass og ID-kort kan nyttast som inngangsbillett. Ordninga gjeld frå og med lørdag 26. mars og inntil vidare.
Direktør Øyvind Stang fortel:
- Det er vår måte å ønskje dei velkommen.
Museum Vest består av Bergens Sjøfartsmuseum, Bjørn West Museet, Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene, Herdla Museum, Fjell Festning, Kystmuseet i Øygarden, Nordsjøfartmuseet og Norges Fiskerimuseum.
Fire av musea i stiftinga Museum Vest har okkupasjon, krig og menneskerettar som tema. Dei vil visa nye generasjonar kor viktig det er å stå opp for demokrati, menneskeverd og menneskerettar.
- Ved å inspirere til refleksjon om fortida, ønskjer vi å gjere samtida meir forståeleg og byggje eit felles verdigrunnlag for framtida, seier Øyvind Stang.
Fjell festning på Sotra, er blant dei største enkeltståande festningsanlegga i Europa frå den andre verdskrigen, bygga av okkupasjonsmakta og russiske krigsfangar. Sjølve museet ligg fjorten meter ned i djupe kanonbrønnen i det spektakulære underjordiske festningsanlegget. Det blei nytta sovjetiske krigsfangar under bygginga av festninga i perioden 1942 - 1945. Mange av dei som leid og strevde her i denne tida hadde heimen sin i dagens Ukraina. Ope lørdagar og søndagar kl. 11-16.
Herdla Museum ligg på Herdla Fort ytst på Askøy. Her finn du rester etter det topphemmelege forsvarsanlegget og Herdla torpedobatteri som blei etablert av den tyske okkupasjonsmakta og overteke av det norske forsvaret etter krigen. Du finn og vraket av Gul-16, eit tysk jagarfly som styrta i sjøen i 1943. Utstillinga «En dag i historien»; portrett av overlevande frå Utøya ved fotograf Andrea Gjestvang. Ope søndagar kl. 12-17.
På Nordsjøfartmuseet i Telavåg får du innblikk i dei sterke historiene om motstandskampen ved kysten og terroren som utsletta Telavåg under andre verdskrigen. Ope søndagar kl. 12-17.
Bjørn West Museet har namnet sitt etter den norske motstandsgruppa som heldt til i Matrefjella dei siste seks månadene av andre verdskrigen. Museet fortel historia om dei 259 soldatane, også kalla «dei kvite englane», som på kort tid bygde opp ein slagkraftig militærbase. Ope etter avtale.
Dei andre musea i stiftinga står og samen om støtta til Ukraina:
Kystmuseet i Øygarden – Kystkultur frå steinalder til oljealder. Livet ved havet i fokus og korleis livet er og har vore langs kysten. Ope kvar onsdag 12-15, elles etter avtale.
Det Hanseatiske Museum og Schøtstuenelet deg utforska alle sider av livet til hanseatane – frå det unike handelsnettverket til kvardagslivet på Bryggen. Ope dagleg 11-15 med omvisingar lørdagar og søndagar kl.12 på norsk, kl.13 på engelsk og kl.14 for barnefamiliar.
På Norges Fiskerimuseum kan du oppleva interaktive og leikne utstillingar og aktivitetar. Her kan heile familien ta eit dykk ned i forteljingar om fiskeri- og fangsttradisjonar i kyst- og havlandet Noreg og fiskeriket vårt hav. Robåtutleige. Nyt kortreist mat og god drikke til Bergens finaste utsikt på museumskafeen Bod24. Ope kvar dag kl. 11-15.
På Bergens Sjøfartsmuseum kan du bli med på ein interessant vandring som fortel om Noregs forhold til havet gjennom hundrevis av år – det heile riktet illustrert med flotte modellar, båtar i full storleik, arkeologiske funn og spennande gjenstandar. Barna kan utforska skipsdekket, gå i det gamle styrhuset til "Statsraad Lehmkuhl", kikka inn i ein ekte kanon, bli med på skattejakt, sjå film og mykje meir. Ope kvar dag kl. 11-15.
Museum Vest sine museer flagger
Museum Vest sine museer flagger med regnbueflagget torsdag 21. april for å feire at det er 50 år siden den såkalte 'homoparagrafen' (§213) ble fjernet fra Grunnloven, 21. april 1972.
Norge var blant de aller siste landene i Vest -Europa som avskaffet lovforbudet mot sex mellom menn, etter en lang prosess der man diskuterte både skjerping og avskaffelse av loven.
I Danmark ble tilsvarende lov opphevet allerede i 1932.
Avskaffelsen av loven var den første store seieren i homokampen i Norge.
Bergens Sjøfartsmuseum jobber med en utstilling om skeive sjøfolk som vil åpne til høsten. I mellomtiden kan du gjerne høre mer om dette i dette opptaket av presentasjonen fra Norges Museumsforbund sitt nasjonale museumsmøte «i grenseland».
Bård Gram Økland og Gry Bang-Andersen, Bergen Sjøfartsmuseum forteller om «Skipet som kom hjem – skeivhet til sjøs».
Påske på museene
På museene våre er det mange ting å gjøre for barn – uansett vær. Så hva med å ta en tur på et eller flere av våre museum i påsken?
Barn får utlevert Barna Pass og aktivitetsbok helt gratis på våre museer. Lek og lær deg gjennom utstillingene våre.
Det Hanseatiske museum og Schøtstuene
Vil dere kanskje gå på skattejakt? Få et skattekart hos oss og gå på jakt etter Bryggens hemmeligheter. Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene: Mandag - søndag kl. 11:00-15:00. Omvisninger lørdag og søndag kl. 11:00 og 15:00
Norges Fiskerimuseum
Opplev interaktive og lekneutstillingerogaktiviteterfor både barn og voksne. Her kan hele familien ta et dypdykk i fortellinger om fiskeri-og fangsttradisjoner i kyst- og havlandet Norge og vårt fiskerike hav. I havnen kan du låne enmiljøkajakk eller leie en robåt. Nyt kortreist mat og god drikke til Bergens fineste utsikt påmuseumskafeen Bod24.
1 og 2.april kl: 11:00-15:00, Åpent museum for lek og utforskning 3.april Åpent museum for lek og utforskning kl: 11:00-15:00 11:30 og 12:30: Forfatter Siv Iren Larsen leser høyt fra boken «Petrine og Storekrabben - plast i fjæren». 13:00-15:00: Plankton og Papirklipp på Storeblå: Bli med å fange vårens plankton, undersøke den i mikroskop og bli inspirert til å klippe og tegne de mikroskopiske vesener.
4.april Åpent museum for lek og utforskning 11:00-15:00 12:00-14:00: Påskeverksted 12-14 på loftet 13:00-15:00: Plankton og Papirklipp på Storeblå: Bli med å fange vårens plankton, undersøke den i mikroskop og bli inspirert til å klippe og tegne de mikroskopiske vesener.
5.april -10.april Åpent museum for lek og utforskning 11-15 6.april -10.april 12:00-14:00: Påskeverksted på loftet
Bergens Sjøfartsmuseum
PåBergens Sjøfartsmuseumkan du bli med på en interessant vandring som forteller om Norges forhold til havet gjennom tusenvis av år – det hele rikt illustrert med flotte modeller, båter i full størrelse, arkeologiske funn og spennende bruksgjenstander. Barna kan utforske skipsdekket, gå i det gamle styrhuset til "Statsraad Lehmkuhl", kikke inn i en ekte kanon? Blir de små med på rottejakt, venter kanskje en liten påskjønnelse!
Vi har gjemt dyr rundt på museet. Klare du å finne dem? Hent et oppgaveark i resepsjonen og start jakten! Alle som deltar er med i trekningen av fine premier.
Palmehelgen: lørdag og søndag 11.00- 15.00. Mandag - onsdag 11:00-15:00 Skjærtorsdag 11:00-15:00. Langfredag STENGT Påskeaften11:00-15:00. Første påskedag STENGT Andre påskedag 11:00-15:00.
Kystmuseet i Øygarden
Kystmuseet i Øygarden fortel om livet ved havet før og no. I hovudutstillinga kan du utforske dei siste 12.000 år med kysthistorie, frå sild og pote til 7 dagars bryllupsfest med alt tilbehør. I kafeen kan du nyte nysteikte lapper, kaffe og is med mer. Vi har flott terrasse med le for nordavinden. I museumsbutikken finn du mykje artig som du ikkje finn alle andre stadar.
Kystmuseet er ope palmesøndag, tysdag, skjærtorsdag, langfredag og 1.påskedag kl: 12-17. Ta med deg heile familien og kos deg med påskepuslerier i kafeen, sjå filmar om korleis det var når straumen kom til Øygarden, gå på spørsmålsjakt inne og ute med appen vår. Etterpå kan du nyte ein god kopp kaffe og ein nystekt lapp i kafeen. Om veret er fint kan du sitje ute på den nye terassen vår med den beste utsikten til Ovågen. Nytt i år er eigen barnekrok i kafeen kor dei små kan kose seg med leiker og bøker.
Fjell Festning
Ein liten påsketur? Kom til oss på Fjell Festning!Fjell Festning ble bygget av tyskerene og spilte en nøkkelrolle i forsvaret av Bergen under 2. verdenskrig. Festningen ligger på et platå vest på Sotra, 176 meter over havet, og holder til i et populært turområde. På det vidstrakte platået er det et rikt dyre- og fugleliv. Det er ikke uvanlig å se havørn tett på kaféen i kanontårnet! Nede i den fjorten meter djupe Kanonbrønnen kan du utforskespennende utstillinger. Les mer ommuseumsbesøketogveibeskrivelse. Nysteikte lappar, kaffe og is! Vi har open kafe, og museum heile påska. Merk at omvisning ikkje er kvar dag.
Den 30. april 1942 ble det lille kystsamfunnet Telavåg på Sotra jevnet med jorden. Drapet på en norsk agent og to Gestapo-offiserer utløste Telavågtragedien. Denne dramatiske hendelsen i Norges krigshistorie kan du bli kjent med påNordsjøfartmuseet.Nordsjøfartenbeskriver hvordan kystsamfunnet var aktivt i motstandsarbeidet under krigen. Kom tett på de sterke historiene på museet ogute i naturen. I kaféen og på uteterrassen kan du nyte en kopp kaffe til den spektakulære havutsikten. Kombiner museumsbesøket med en tur i de vakre Nordsjøløypene! Les mer omutstillinger, opplevelserogaktiviteter.
Nordsjøfartmuseet er ope kvar dag, utanom laurdag, i påska. Kl: 11-16 kvardagar og 12-17 heilagdagar. Onsdag i påska (05.04.) blir det ikkje pensjonistkafé og trillekafé på Nordsjøfartmuseet, men ordinær opning.
Herdla Museum
På vakre Herdla, midt i naturreservatet, finner du nyeHerdla Museummedutstillinger om dramatiske krigsår og om det rike dyre- og fuglelivet. Museets hovedattraksjon er dettyske jagerflyet Gul-16. Herdla er det perfekte turmålet for deg som vil kombinere museumsbesøk ogfriluftsliv. Etter en 45 minutters kjøretur fra Bergen til Herdla Fort, finner du det perfekte utgangspunkt for både å besøke fuglereservatet, fiske og se restene av den tyske festningen på øya. Langfredag blir det omvisning i torpedobatteriet på Herdla, kl: 13:00 og 15:00.
Søndag 02.04 12:00-17:00 Skjærtorsdag 12:00-17:00 Langfredag 12:00-17:00 Påskeaften 12:00-17:00 Første påskedag 12:00-17:00 Andre påskedag 12:00-17:00
Bjørn West Museum
Bjørn West Museethar navnet sitt etter den norske geriljabasen som holdt til i Matrefjellene de siste månedene av 2. verdenskrig. På museet finner du en større samling av våpen, utstyr og personlige effekter som hørte til Bjørn West-soldatene og lokalbefolkningen i bygdene rundt basen. Fjellene ligger her fortsatt, innbydende og klare for å gi degturopplevelserdu sent vil glemme. Tar du turen hit, vil du kjenne både den rike historien og natur- og kultur-verdiane på pulsen! Museet er ope etter avtale.
Klar for litt påskequiz?
Gjør deg klar for quiz, musikk og småprat med Magnus og Bård fra Bergens Sjøfartsmuseum. I denne påskespesialen får du mulighet til å prøve deg på vår helt egen påskequiz, med sjanse for å vinne et årsmedlemsskap i Sjøfartsmuseets Venneforening! Klarer du alle oppgavene? Hør episoden her: