Digitale museumsopplevelser

La deg begeistre av interessante og gripende historier, betydningsfulle hendelser og fascinerende gjenstander!

Lytt til vår Podcast
Museum Vest sin podcast gir deg mangfoldige og kunnskapsrike lytteropplevelser. Her bringer våre formidlere, konservatorer, historikere og arkeologer museene til der du er. I podcasten kan du blant annet høre om Titanics forlis som har fascinert en hel verden i over hundre år.

Podcasten finner du her.

Følg oss på Youtube
På vår Youtube-kanal finner du flere videoer der spennende historier skildres. Det vil jevnlig legges ut nytt stoff, så det er bare å følge med. Her kan du blant annet se filmen Pakken - den gripende historien om lille Mindas opplevelser fra krigen og tapet av sin far.

Youtube-kanalen finner du her.

Våre samlinger - Digitalt Museum
Museum Vest har omfattende samlinger av gjenstander, foto, arkiv, bøker, audiovisuelt materiale og kulturhistoriske bygninger. Vi ønsker at så mye som mulig skal være tilgjengelige for publikum, og vil legge ut flere artikler fremover.

Samlingene på Digitalt museum finner du her.

Den digitale satsingen i Museum Vest gjøres med støtte fra Bergen Kommune

Følg våre museer på Facebook:
Bjørn West Museet
Bergens Sjøfartsmuseum
Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene
Fjell Festning
Norges Fiskerimuseum
Nordsjøfartmuseet i Telavåg
Kystmuseet i Øygarden
Herdla Museum

Årskort til Museum Vest

Opplev steder som betyr noe! Unn deg selv eller noen du er glad i et helt år med gode museumsopplevelser. Med Museum Vest sitt årskort kan du besøke alle våre åtte museer– så mange ganger du vil.

Kjøp årskort

• Årskortet kan kjøpes for 450 kroner på et av våre åtte museer eller her
  • Kortet er gjeldende i ett år fra valgt startdato
  • Dersom vi må stenge museene i kortere eller lengre perioder grunnet COVID-19, vil kortet automatisk forlenges tilsvarende
  • Årskortene utstedes på alle våre museer ved fremvisning av kvittering
  • Du kan også ta kontakt med: post@museumvest.no for å få tilsendt ditt årskort
  • Kvittering for årskort på mobil kan også benyttes som inngang ved fremvisning

Hvordan virker det

• Årskortet inkluderer ordinær inngang på alle våre åtte museer, samt inngang til
    Storeblå visningssenter for havbruk
  • Du kan besøke oss så mange ganger du vil!
  • Alle barn under 16 år har gratis inngang
  • Med årskortet får du også 10 % rabatt i museumsbutikkene (gjelder ikke bøker og kommisjonsvarer)
  • Kortet gjelder ikke inngang på arrangementer med begrenset antall plasser, eller dersom andre står som (med-)arrangør
  • Kortet er personlig og kan kun benyttes av innehaver

Hvor du finner oss
Vi har museer midt i Bergen sentrum, Nye Øygarden kommune, Askøy og Masfjorden. Hos oss kan du oppleve både historie, kultur og flott natur!

Kjøp årskort i gave
Med årskort hos oss kan du glede noen du er glad i, og hva er vel bedre enn å fylle året med opplevelser?
Ønsker du å kjøpe årskort til Museum Vest i gave til noen – ordner vi det gjerne sånn at vi sender årskortet direkte til mottaker. Kontakt oss for hvilken adresse vi skal benytte.

Spørsmål?
Ta kontakt med oss her

Kjøp årskort her

Årskortet er gyldig følgende steder:

Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene

Norges Fiskerimuseum og Storeblå visningssenter for havbruk