Våre åpningstider

I høstferien har flere av museene  familieaktiviteter og utvidede åpningstider. Hos oss er det god plass til å boltre seg, for store og små.

Vi følger de til enhver tid gjeldende smittevernregler.

Se nærmere informasjon om åpningstider på hvert enkelt museums nettside for høstferien.

Velkommen til en trygg og minnerik familieopplevelse!

Åpningstider til våre museum høsten/hausten 2020

Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene Daglig 11 - 15       Nettside

Norges Fiskerimuseum og Storeblå tirs-søn 11 - 15       Nettside

Bergen Sjøfartsmuseum Daglig 11 - 15       Nettside

Kystmuseet i Øygarden Søndagar 12 - 17        Nettside

Nordsjøfartsmuseet Søndagar 12 - 17
Elles etter avtale

Herdla Museum Laurdag og søndag 12 -17
Torpedobatteri ope søndagar i oddetalsveker

Fjell Festning Tirsdag til søndag 11 - 15
Omvisningar om søndagane, sjå nettside for tidspunkt

Bjørn West Museet Laurdag - søndag 11 - 17
Ope etter avtale på kvardagar

Digitale museumsopplevelser

La deg begeistre av interessante og gripende historier, betydningsfulle hendelser og fascinerende gjenstander!

Lytt til vår Podcast
Museum Vest sin podcast gir deg mangfoldige og kunnskapsrike lytteropplevelser. Her bringer våre formidlere, konservatorer, historikere og arkeologer museene til der du er. I podcasten kan du blant annet høre om Titanics forlis som har fascinert en hel verden i over hundre år.

Podcasten finner du her.

Følg oss på Youtube
På vår Youtube-kanal finner du flere videoer der spennende historier skildres. Det vil jevnlig legges ut nytt stoff, så det er bare å følge med. Her kan du blant annet se filmen Pakken - den gripende historien om lille Mindas opplevelser fra krigen og tapet av sin far.

Youtube-kanalen finner du her.

Våre samlinger - Digitalt Museum
Museum Vest har omfattende samlinger av gjenstander, foto, arkiv, bøker, audiovisuelt materiale og kulturhistoriske bygninger. Vi ønsker at så mye som mulig skal være tilgjengelige for publikum, og vil legge ut flere artikler fremover.

Samlingene på Digitalt museum finner du her.

Følg våre museer på Facebook:
Bjørn West Museet
Bergens Sjøfartsmuseum
Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene
Fjell Festning
Norges Fiskerimuseum
Nordsjøfartmuseet i Telavåg
Kystmuseet i Øygarden
Herdla Museum

Nå kan du kjøpe årskort hos Museum Vest!

Unn deg selv eller noen du er glad i et helt år med gode museumsopplevelser! Med Museum Vest sitt årskort kan du besøke alle våre avdelinger – så mange ganger du vil.

Årskortet kan kjøpes for 450 kroner på alle våre åtte avdelinger, og er gjeldende i ett år fra kjøpsdato. Det inkluderer ordinær inngang og ikke billetter til spesialarrangementer, konserter o.l. Årskortet gir 10 % rabatt i museumsbutikkene.

Velkommen til:

Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene