Nyheter

Våre åpningstider

I tråd med smittevernhensyn og retningslinjer fra Folkehelseinstituttet er våre museer igjen åpne for publikum. Vi gleder oss til å se dere!

Kom tett på historien på Norges Fiskerimuseum
Norges Fiskerimuseum har aktiviteter og utstillinger for hele familien. I sommer kan du utforske museet og bli med på en rekke uteaktiviteter. Åpne utstillinger, robåtutleie og miljøkajakker.
De historiske Beffen-fergene tøffer frem og tilbake i rute fra Vågen til museet fra 20. juni.

• 15.juni - 31.august

 Alle dager kl.11.00-16.00

• Pris: 100,-

Norges Fiskerimuseum er opptatt av, og oppdatert på, de til enhver tid gjeldende smitteverntiltak. For å gi publikum en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer på omvisninger til maks 10 stk. Dette for å sikre minimum 1 m avstand. Desinfeksjonsmiddel tilbys. Nærmere informasjon får du på museet.

 

Utforsk sjøfartshistorien på Bergens Sjøfartsmuseum
På Bergens Sjøfartsmuseum får du innblikk i norsk sjøfartshistorie og skipsfartens utvikling fra de eldste tider til i dag. Utforsk museets utstillinger og bli med på filmvisning i kinosalen!

• 15. juni-20. juni

Man-fre 10-16, Lør-søn 10-17

- Åpent museum og utstillinger, omvisninger, film
- Rottejakt for barn
- Skolegrupper/ barnehage, o.l, omvisning på museet eller byvandring etter avtale. Billetter kan forhåndsbestilles på postsjofart@museumvest.no, eller tlf. 55 54 96 15/06. 

- Åpen omvisning alle dager kl. 12.00. 15-20 pers per omvisning for å sikre 1 m avstand mellom gjestene. Plass kan bookes i forkant.

• 20. juni-31. aug

Man-fre 10-16, Lør-søn 10-17

- Åpent museum og utstillinger, film

- Omvisning alle dager kl. 11 og 13. 15-20 pers per omvisning for å sikre 1 m avstand mellom gjestene. Plass kan bookes i forkant.
Primært på norsk. På engelsk etter avtale. Plass kan bookes i forkant

- Aktiviteter for barn/barnefamilier: «Sommermuseet». Mange ekstra aktivitetstilbud. Blant annet båtbygging utenfor museet, lag dine egne suvenirer, gå på rottejakt, lån staffeli og se museet med en kunstners blikk, gå en barnevennlig museumsrute, mm.

- Byvandring i sentrum evt. på Møhlenpris hver tirsdag + torsdag kl. 14.30 (frem til 16 aug)

• Pris inkl. omvisning:

Voksne 100 kr. Student 60 kr. Barn under 16 år gratis.

Museumsbutikken er åpen. Begrenset tilbud i kaféen.

Det er utarbeidet skriv med smitteverntiltak som besøkende må lese gjennom ved ankomst til museet. Les mer om våre smitteverntiltak her.

 

Opplev den hanseatiske verden - åpent museum og omvisninger på Schøtstuene mog Bryggen i sommer
Bli med på omvisning og gå i hanseatenes fotspor på Schøtstuene og Bryggen! Velkommen til hanseatenes vakre forsamlingsrom!

• 15. juni til 21.juni:

Schøtstuene holder åpent hver dag kl. 11-15 for omvisninger

• 22. juni til 31.august:

Schøtstuene holder åpent hver dag kl. 10-18

I denne perioden tilbyr museet omvisninger i Schøtstuene, på Bryggen i hanseatenes fotspor samt familieomvisningen Bryggen-byens hjerte. Alle omvisningene starter på Schøtstuene. Inkludert i billetten får en skattekart og muligheter for aktiviteter i hageanlegget på Schøtstuene. På den oransje fortellerbenken kan du eller andre fortelle/bli fortalt historier.

Midthuset er åpent kl. 11-17. Her finner du museumsbutikk med et bredt utvalg av lekre og spennende produkter. Her kan du også kjøpe billetter til Schøtstuene og de ulike omvisningene/vandringene.

• Pris: Voksne kr. 130, studenter kr. 110, barn under 16 år gratis.
• Billetter kan forhåndsbestilles på hanseatisk@museumvest.no eller tlf. 53 00 61 10

Museet er opptatt av, og oppdatert på, de til enhver tid gjeldende smitteverntiltak. For å gi publikum en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer på omvisninger til maks 12 stk. Dette for å sikre minimum 1 meters avstand.

 

Utstillinger i underjordiske ganger på Fjell Festning
Fjell Festning ønsker besøkende velkommen! Festningen er størst i sitt slag i Norge og dermed blant de største enkeltstående festningsanleggene i Europa. Nede i den fjorten meter dype kanonbrønnen finner du utstillinger om bl.a. livet til soldatene, de sovjetiske krigsfangene som bygde festningen og slagkrysseren «Gneisenau».

• Tirsdag-torsdag kl.11.00-15.00
• Pris: Voksne 80 kr. Barn under 16 år gratis.
• Museumskafé og butikk er åpen

Vi er selvsagt opptatt av at alle som besøker Fjell Festning skal få en trygg og god opplevelse, og tar hensyn til de smitteverntiltak som til enhver tid gjelder. Alle besøkende må bruke desinfeksjonsmiddel som anvist ved ankomst. Det tilrettelegges for at man kan holde minst 1 meters avstand.

 

Velkommen til Nordsjøfartmuseet
Frem til 1942 var Telavåg et lite og ukjent fiskersamfunn ytterst ved kysten. På Nordsjøfartmuseet i Telavåg kan du lære mer om motstandskampen som endte i tragedie og hvordan den lille bygda ble rammet under andre verdenskrig. Her kan du utforske museet og spennende utstillinger, bli enda bedre kjent med historien og se filmen om Telavågtragedien i kinosalen, hygge deg i kafeen og shoppe i museumsbutikken. 

• 15.juni-31.august

Åpent Mandag-lørdag 11.00-16.00, søndager 12.00-17.00.

Skoleklasser (maks 30 stk) som ønsker omvisning må forhåndsbestille på nordsjofartmuseet@museumvest.no. Tlf: 53 00 61 50 (m) 48 14 11 67

Museet tar hensyn til gjeldende smitteverntiltak. Desinfeksjonsmiddel tilbys ved ankomst og det tilrettelegges for å holde minst 1 meteres avstand. Mer informasjon om smittevernhensyn får du på museet.

 

Besøk vakre Herdla!
Midt i øyriket vest for Bergen ligger den vakre lille øya Herdla. Her finner du Herdla Museum. Museet tilbyr utstillinger både om dramatiske krigsår og om det rike dyre- og fuglelivet på øya. Museets hovedattraksjon er det tyske jagerflyet «Gul-16» som sank i 1943. Herdla er det perfekte turmålet for deg som vil kombinere museumsbesøk og friluftsliv.

• 14.06-15.08

Tirsdag - søndag kl. 12-17

Omvising i torpedobatteriet, søndager i oddetalls-uker.

Både kafé og butikk er åpen.

Muséet følger de til enhver tid gjeldende smitteverntiltakene. Vi utfører særlig renhold og vil informere publikum om tiltak for å forhindre smitte. Maksimum 50 personer i utstillingene samtidig.

 

 


  

 

Kysthistorie og vakre omgivelser på Kystmuseet i Øygarden

• 15.juni -31.august
Man-fredag: 11-16, Søndag: 12-17

Museet er åpent for drop-in, og omvisning med guide må bestilles på forhånd på kystmuseet@museumvest.no  eller tlf: 53006140.

Museumsbutikken er åpen og kafeen har begrenset utvalg.

• Bli kjent med havbruksnæringen 23.juni-15.aug
Tirsdag og torsdag kl 12 får du et møte med havbruksnæringen. Møt de som driver med havbruk og lær mer om en av Norges største næringer! Aktiviteten er perfekt for hele familien. Varighet ca. 30 min.

•  Museet har også kanoutleie og robåtutleie. Naturbingo kan lånes på museet og tas med i nærområdet.

• Pris: Voksne 90 kr. Barn under 16 år gratis.

Museet er opptatt av, og oppdatert på, de til enhver tid gjeldende smitteverntiltak. For å gi publikum en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer på omvisninger til maks 10. Dette for å sikre minimum 1 m avstand. Nærmere informasjon får du på museet.

 

Spennende krigshistorie på Bjørn West Museet
Bjørn West Museet kommer du tett på historien om den dramatiske motstandskampen i Matrefjellene. Her fant de siste kampene i Europa under 2.verdenskrig sted.

• 16.06 -  23.08

Tirsdag-søndag kl.11-17

• 23.08 – 30.08 

Lørdag-søndag kl.11-17

• Pris:

Voksne kr.70

Barn u/16 Gratis

Grupper 10+: Voksne kr.60

Guding grupper: kr.60 pr pers + fastpris kr.500

Guiding Matre-Storedalen: kr 1000 (i tillegg til evt. billett og guiding på museet)

• Kontakt: Arnold.matre@museumvest.no. Tlf: 92 46 92 74

Markeringen av frigjørings- og veterandagen 8.mai

I år er det 75 år siden de allierte vant krigen og Norge ble frigjort fra nazistisk okkupasjon. Markeringen av frigjøringsdagen og den nasjonale veterandagen fredag 8. mai 2020, vil de fleste steder bli gjennomført i en annen form enn tidligere. Selv om koronapandemien setter sine begrensninger for markeringen, feirer Museum Vest i likhet med resten av landet vår frihet og hedrer våre veteraner.

Fotograf - Minnestøtten i Telavåg

Hva skjer?

Våre museer markerer frigjøringen denne uken på ulike måter.

Nordsjøfartmuseet i Telavåg
Velkommen på nett fredag 8. mai 12:00! I Øygarden blir det tale og kransenedlegging ved
minnestøtten i Telavåg ved ordfører Tom Georg Indrevik og veteran Ole-Asbjørn Fauske. Til stede på markeringen blir også representanter fra Forsvaret, leder av Nordsjøfartmuseet, Jenny Heggvik, og trompetist fra Sjøforsvarets Musikkorps, Sissel Grønlund.

På grunn av koronaepedemien blir kransenedleggingen gjennomført med et begrenset publikum på maks 30 personer. Smittevernhensyn blir tatt og avstandsreglene på 1.meter gjelder. Markeringen vil bli streamet på Øygarden kommunes nettsider, og senere gjort tilgjengeleg på nettsidene til Øygarden kommune og Museum Vest. KNM Hitra har også meldt sin ankomst.

Tidligere på dagen blir det lagt ned kranser ved Hjelme gamle kirke, Blomvåg kirke, Fjell Festning og Fjell kirke ved ordfører Tom Georg Indrevik, varaordfører Atle Dåvøy og Sotra og Øygarden forsvarsforening. Les mer her.

Herdla Museum
På Herdla i Askøy blir det markering klokken 11.30. Ordfører Siv Høgtun legger ned krans ved minnestøtten over de falne. Veteraner i Askøy kommune bistår ved kransenedleggelsen og holder appell, og det blir kulturinnslag ved Askøy kulturskole.

Arrangementet streames og blir direktesendt på Askøy kommunes facebook-side og kommunens hjemmeside. Link til direktesending finner du her.

Bjørn West- museet i Matre
Denne våren er det 75 år siden 2. verdenskrig tok slutt. For mange i områdene rundt Masfjordfjellene var perioden 15. oktober til 8. mai den mest dramatiske. Da foregikk det en storstilt oppbygging av en hemmelig norsk motstandsbevegelse i fjellene, like bak de tyske styrkene. Disse var, som de første siden kapitulasjonen juni 1940, under direkte kommando fra London.

Nå kan du lese sterke historier fra Masfjordfjellene våren for 75 år siden. Bjørn West-museet har gjort mange av hendelsene og fortellingene fra denne perioden tilgjengelig for publikum på sin Facebook-side.

Bergens Sjøfartsmuseum
På Bergens Sjøfartsmuseum markeres 8. mai-uken også digitalt. Det legges daglig ut historier på Facebook og Instagram om krigshistorien. Hovedfokuset er krigen til sjøs, og museet løfter frem gjenstander og foto fra samlingene.

Museum Vest-podcasten
Museum Vest sin podcast gir deg mangfoldige og kunnskapsrike lytteropplevelser. Her bringer våre formidlere, konservatorer, krigshistorikere og arkeologer museene til der du er! I løpet av 8-mai uken legges det ut tre sendinger:

- Konservator Lilli Ingvaldsen v/Bergens Sjøfartsmuseum forteller om krigsseilernes innsats og betydning for alliert seier i krigen. Hør episoden her.

- På selveste fredag 8. mai legges det ut to sendinger. Først en podcast om hvordan Museum Vest dokumenter og formidler krigshistorien, med spesielt fokus på hvilke historier museet formidler. Med i studio til å diskutere dette er Joakim Gusland (museumspedagog på Nordsjøfartmuseet), Gunnar Furre (leder på Herdla Museum), Vigleik Røkke Mathisen (leder Fjell festning) og Arnold Matre (leder Bjørn West Museet). Den tredje podcasten er et program med bonusmateriale. Her diskuteres det hvordan 8. mai ble feiret i 1945, om krigens relevans i dag, og hvilken rolle krigshistorie kan spille for lokal identitet.

Digitale museumsopplevelser

La deg begeistre av interessante og gripende historier, betydningsfulle hendelser og fascinerende gjenstander!

Lytt til vår Podcast
Museum Vest sin podcast gir deg mangfoldige og kunnskapsrike lytteropplevelser. Her bringer våre formidlere, konservatorer, historikere og arkeologer museene til der du er. I podcasten kan du blant annet høre om Titanics forlis som har fascinert en hel verden i over hundre år.

Podcasten finner du her.

Følg oss på Youtube
På vår Youtube-kanal finner du flere videoer der spennende historier skildres. Det vil jevnlig legges ut nytt stoff, så det er bare å følge med. Her kan du blant annet se filmen Pakken - den gripende historien om lille Mindas opplevelser fra krigen og tapet av sin far.

Youtube-kanalen finner du her.

Våre samlinger - Digitalt Museum
Museum Vest har omfattende samlinger av gjenstander, foto, arkiv, bøker, audiovisuelt materiale og kulturhistoriske bygninger. Vi ønsker at så mye som mulig skal være tilgjengelige for publikum, og vil legge ut flere artikler fremover.

Samlingene på Digitalt museum finner du her.

Følg våre museer på Facebook:
Bjørn West Museet
Bergens Sjøfartsmuseum
Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene
Fjell Festning
Norges Fiskerimuseum
Nordsjøfartmuseet i Telavåg
Kystmuseet i Øygarden
Herdla Museum

Nå kan du kjøpe årskort hos Museum Vest!

Unn deg selv eller noen du er glad i et helt år med gode museumsopplevelser! Med Museum Vest sitt årskort kan du besøke alle våre avdelinger – så mange ganger du vil.

Årskortet kan kjøpes for 450 kroner på alle våre åtte avdelinger, og er gjeldende i ett år fra kjøpsdato. Det inkluderer ordinær inngang og ikke billetter til spesialarrangementer, konserter o.l. Årskortet gir 10 % rabatt i museumsbutikkene. 

Velkommen til:

Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene

Norges Fiskerimuseum

Bergens Sjøfartsmuseum

Kystmuseet i Øygarden

Nordsjøfartmuseet

Herdla Museum

Fjell Festning

Bjørn West Museet

To blir til ett

Bergens Sjøfartsmuseum og Museum Vest har stødig kurs mot et spennende samarbeid og et enda bedre museumstilbud. De siste detaljene i avtalen er nå på plass, og 1.mai er sammenslåingen av museene et faktum. 

F.v.: Jenny Heggvik (konst. direktør, Museum Vest), Ruth Brudvik (styreleder, Museum Vest), Bjørn Sjaastad (styreleder, Bergens Sjøfartsmuseum) og Per Kristian Sebak (direktør, Bergens Sjøfartsmuseum)

Sammenslåingen vil markeres til våren, og direktørene for de to museene ser frem til et godt samarbeid og store faglige fordeler.

- Endelig er vi i mål! Vi gleder oss over å bli større og sterkere, og har en ambisjon om å bli det best besøkte museet på Vestlandet, sier en fornøyd Jenny Heggvik, konstituert direktør ved Museum Vest.

Et mål for konsolideringen er at museene sammen skal skape et nasjonalt tyngdepunkt for Norges forhold til havet. 

- Norges omfattende sjøfartshistorie trenger en sterkere fortellerstemme. Sammen vil vi bli en sentral forvalter av en av de aller viktigste kapitlene av vår historie, nemlig havet, påpeker Per Kristian Sebak, direktør ved Bergens Sjøfartsmuseum.   

Øyvind Stang blir ny direktør i Museum Vest

Øyvind Stang (52) blir ny direktør i Stiftelsen Museum Vest. Han tiltrer stillingen 1.desember.

- Styret i Museum Vest er svært fornøyd med å ha ansatt Øyvind Stang som ny direktør, sier styreleder Ruth Sølvi Brudvik.

- Sammen med dyktige medarbeidere, ser jeg frem til å videreutvikle Museum Vest til å bli et ledende museum på Vestlandet og i Norge, uttaler Øyvind Stang.

Den påtroppende direktøren har siden november 2018 vært administrasjonssjef i Museum Vest. Han har bred ledererfaring fra kulturbransjen, både i privat og offentlig sektor. Han har tidligere vært både daglig leder i Hordaland Røde Kors og kultursjef i Lindås kommune.

Stang beskriver Museum Vest som en enormt kunnskapsrik og spennende organisasjon, som på en unik måte knytter sammen temaene kyst-, sjøfart-, fiskeri-, hanseatisk- og krigshistorie.
- Museum Vest er en viktig institusjon – både i lokal og nasjonal målestokk. Vi har ansatte med høy kompetanse på både forskning, forvaltning og formidling. I vår ble Bergens Sjøfartsmuseum med på laget, og vi er nå et av de største museene på Vestlandet. Vi ønsker å bli det best besøkte museet på Vestlandet. Jeg gleder meg til å være med på utviklingen av Museum Vest de neste årene, sier Stang.

Et innblikk i det levde livet ytterst ved havet

Torsdag 22.november lanserte Museum Vest og Sogelagene i Sund, Fjell og Øygarden kommune den 18.utgaven av den kulturhistoriske årboken Havstrilen - en unik lokal dokumentasjon.

Havstrilen er fylt med over 130 sider kulturhistorie, og inneholder bidrag og artikler som skildrer hverdagslivets små og store hendelser. Her kan man blant annet lese om broen som omskapte Sotra, russiske krigsfanger på Fjell Festning, samt helse og levekår på 1800-tallet. 

- Dette er spennende lesing som gir et helt unikt innblikk i det levde livet ytterst ved havet - både nå og før i tiden, sier redaktør og bidragsyter Vigleik Røkke Mathiesen ved Fjell Festning, Museum Vest. Han står bak artikkelen "Garden Fjell i den europeiske kultursoga".

Solen strålte og det var godt oppmøte på lanseringsarrangementet på Fjell Festning. Lanseringen ble markert med presentasjon av flere av bidragene, og det ble gitt en spesiell takk til Kjell Terje Dåvøy som gikk bort i mai. Han har vært den viktigste bidragsyteren til Havstrilen helt siden starten i 2001.

- Det er ingen tvil om at Havstrilen blir fattigere uten hans penn, sier Bjørg Christophersen, daglig leder på Kystmuseet i Øygarden, Museum Vest. 

I år er det satt ny rekord, og årboken består av hele 17 ulike bidrag fra de tre kommunene. 

- Havstrilen dokumenterer og ivaretar lokalhistorien vår på en helt spesiell måte, og det er utrolig spennende å være med å bidra. Vi skjønner ikke hvorfor ting har vært som de har vært, før vi virkelig tar et dypdykk i enkelthistoriene, sier Svein Eide, som har skrevet om den historiske utviklingen til kommunegrensene som nå skal sammenslås. 

Havstrilen koster 200 kr. og kan kjøpes i bokhandlere og på dagligvarebutikker i Fjell, Sund og Øygarden kommune, samt flere av Museum Vests museumsbutikker: Fjell Festning, Nordsjøfartmuseet i Telavåg, Kystmuseet i Øygarden og Norges Fiskerimuseum. 

Museum Vest og Bergens Sjøfartsmuseum er offisielt spleiset!

Sammenslåingen av Museum Vest og Bergens Sjøfartsmuseum er formalisert. Det ble torsdag markert med stor feiring «på dekk».

Øverst f.v.: Per Kristian Sebak (direktør, Bergens Sjøfartsmuseum), Kjell Haaland (nestleder KIRU, Hordaland fylkeskommune), Bjørn Sjaastad (styreleder, Bergens Sjøfartsmuseum). Nederst f.v.: Frida Blomgren (statssektretær, Kulturdepartementet) Jenny Heggvik (konst. direktør, Museum Vest), Ruth Brudvik (styreleder, Museum Vest), Marte Mjøs Pedersen (ordfører, Bergen kommune.

Torsdag 9.mai samlet gode kolleger, samarbeidspartnere og viktige støttespillere seg «på dekk» på Bergens Sjøfartsmuseum for å markere anledningen. God stemning, rød løper, heiste flagg, flotte taler og vakker musikk la grunnlaget for en svært vellykket feiring.

Spleiset på dekk

Underveis i programmet fikk representanter fra stat, kommune og fylke ta del i å lage en felles spleiseknute ledet av repslager ved Hardanger Fartøyvernsenter Ingunn Undrum. Tauspleisen skulle symbolisere sammenslåingen og det sterke samarbeidet museene imellom. Ved slutten av programmet nærmet det seg en fullstendig spleis, og direktører og styreledere fra begge museene tok i et siste tak. Den fullførte spleisen ble markert med trompetfanfare og stor applaus fra publikum.

Ser frem til fortsettelsen

Bergens Sjøfartsmuseum er den åttende avdelingen i Museum Vest, som fra tidligere inkluderer Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene, Norges Fiskerimuseum, Herdla Museum, Fjell Festning, Kystmuseet i Øygarden, Nordsjøfartmuseet og Bjørn West museet. Med det nye tilskuddet blir Museum Vest et av Hordalands best besøkte museer.


- Gjennom godt samarbeid vil vi jobbe mot å nå våre felles mål og bli et enda større museum! Vi gleder oss til fortsettelsen, sier en fornøyd konstituert direktør Jenny Heggvik.

Avdelingsdirektør ved Bergens Sjøfartsmuseum, Per Kristian Sebak er enig.

Dette er en stor dag! Sammen vil vi bli en sentral formidler av livet langs kysten og på havet, og gi Norges sjøfartshistorie en sterkere fortellerstemme.

Skaff deg barnas pass - ta familien med på en ekte museumsturné!

Er du klar for en sommer med morsomme aktiviteter ute og inne? Museum Vest har åtte museer i Bergen og omegn, som er klar for å ønske hele familien velkommen. Ta med passet og gjør deg klar for en skikkelig museumsturné!

Få passet stemplet og vinn et årskort
Passet får du i resepsjonen på våre museer. Klarer du å besøke tre museer eller flere innen 31.august? Da er du med i trekningen av et årskort til hele familien. Det eneste du trenger å gjøre er å få passet stemplet i resepsjonen og nyte museumsbesøket!

Gratis for barn under 16 år
Visste du at inngang på våre museer er gratis for alle barn under 16 år?

Skap gode sommerminner med familien
På museene våre er det mange ting å gjøre for barn – uansett vær.

Norges Fiskerimuseum: Lekne utstillinger, kajakkpadling og robåt! Utforsk sjødyr i fjæra og bli med på jakten på Silja Sild!

Bergens Sjøfartsmuseum: Utforsk skipsdekket, kikk inn i en ekte kanon og lag din egen trebåt. Bli med på rottejakt og vinn en premie! Les mer om hva du kan gjøre her.

Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene: Velkommen til familieomvisning i hanseatenes mystiske og spennende verden! Finn Bryggens hemmeligheter i omvisning og via et skattekart på Schøtstuene og på Bryggen.

Kystmuseet i Øygarden: Nyt sommeren i robåt og kano med bading og is. Gå på oppdagelsesferd i strandkanten og finn ut hva en dinosaur gjør i Øygarden!

Fjell Festning: I den 14 meter dype Kanonbrønnen lærer du om kanonen og festningen! Kanskje ser du havørnen fra kaféen i kanontårnet?

Nordsjøfartmuseet i Telavåg: Gå tur i de vakre Nordsjøløypene i Telavåg og lær om det vesle kystsamfunnet som ble jevnet med jorden under 2. verdenskrig.

Herdla Museum: Bad, fisk, se på fuglelivet fra fuglebua og lær mer om den spennende krigshistorien!

Bjørn West Museet: Lær om motstands-gruppen Bjørn West – en viktig del av Norges krigshistorie og ta med familienpå tur i ville fjell og daler!

Se hva mer du kan finne på hos våre museer i sommer her.