Øyvind Stang blir ny direktør i Museum Vest

Øyvind Stang (52) blir ny direktør i Stiftelsen Museum Vest. Han tiltrer stillingen 1.desember.

- Styret i Museum Vest er svært fornøyd med å ha ansatt Øyvind Stang som ny direktør, sier styreleder Ruth Sølvi Brudvik.

- Sammen med dyktige medarbeidere, ser jeg frem til å videreutvikle Museum Vest til å bli et ledende museum på Vestlandet og i Norge, uttaler Øyvind Stang.

Den påtroppende direktøren har siden november 2018 vært administrasjonssjef i Museum Vest. Han har bred ledererfaring fra kulturbransjen, både i privat og offentlig sektor. Han har tidligere vært både daglig leder i Hordaland Røde Kors og kultursjef i Lindås kommune.

Stang beskriver Museum Vest som en enormt kunnskapsrik og spennende organisasjon, som på en unik måte knytter sammen temaene kyst-, sjøfart-, fiskeri-, hanseatisk- og krigshistorie.
- Museum Vest er en viktig institusjon – både i lokal og nasjonal målestokk. Vi har ansatte med høy kompetanse på både forskning, forvaltning og formidling. I vår ble Bergens Sjøfartsmuseum med på laget, og vi er nå et av de største museene på Vestlandet. Vi ønsker å bli det best besøkte museet på Vestlandet. Jeg gleder meg til å være med på utviklingen av Museum Vest de neste årene, sier Stang.