Få barnas pass - ta familien med på en ekte museumsturné!

Barn får utlevert Barna Pass og aktivitetsbok helt gratis på våre museer. Lek og lær deg gjennom utstillingene våre.

Barnas Pass & aktivitetsbok

Barnas Pass & aktivitetsbok får du utlevert helt gratis på våre museer. Aktivitetsboken er fylt med oppgaver og gøye fakta.

Gratis inngang for barn under 16 år

Visste du at inngang på alle våre museer er gratis for alle barn under 16 år?

Gutt tegner i aktivitetsheftet Barnas Pass

Aktiviteter i høstferien

De fleste museene har ekstra aktiviteter i høstferien. Les mer om høstferie på Museum Vest.

Skap gode minner sammen på steder som betyr noe

På museene våre er det mange ting å gjøre for barn – uansett vær.

Norges Fiskerimuseum

Lekne utstillinger, familieomvisning og robåt! Bli med å oppdag sjøbodenes hemmeligheter! Museet er åpent tirsdag - søndag 11-15.

Bergens Sjøfartsmuseum

Utforsk skipsdekket, kikk inn i en ekte kanon og lag din egen trebåt. Bli med på rottejakt og vinn en premie! Museet er åpent hver dag 11-15.

Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene

Velkommen til familieomvisning i hanseatenes mystiske og spennende verden på Schøtstuene bakerst på Bryggen. Museet er åpent hver dag 11-15.

Kystmuseet i Øygarden

Gå på oppdagelsesferd i strandkanten og finn ut hva en dinosaur gjør i Øygarden! Museet er åpent søndager 12-17 i september og oktober. Utvidede åpningstider i høstferien.

Fjell Festning

I den 14 meter dype Kanonbrønnen lærer du om kanonen og festningen! Kanskje ser du havørnen fra kaféen i kanontårnet? Stengt for ombygging i oktober. Ellers åpent lørdager og søndager 11-16.

Nordsjøfartmuseet i Telavåg

Lær mer om vanlige fiskere som ble helter på havet, om den vesle bygda som ble brent ned og om hvordan det var å være barn under krigen. Egen gratis app (Telavåg 1942) som guider med kart, bilde og lyd. Museet er åpent hver søndag 12-17. Utvidede åpningstider i høstferien.

Herdla Museum

Se flyvraket fra andre verdenskrig eller se på fuglelivet fra fugletårnet. Flotte turmuligheter (også med barnevogn). I vinterhalvåret er museet (og kaféen) åpent søndager 12-17.

Bjørn West Museet

Lær om motstands-gruppen Bjørn West – en viktig del av Norges krigshistorie og ta med familien på tur i ville fjell og daler! NB! I vinterhalvåret kun åpent etter avtale

Tommel opp for Barnas pass & aktivitetsbok