Våre åpningstider

I tråd med smittevernhensyn og retningslinjer fra Folkehelseinstituttet er våre museer igjen åpne for publikum. Vi gleder oss til å se dere!

Kom tett på historien på Norges Fiskerimuseum
Norges Fiskerimuseum har aktiviteter og utstillinger for hele familien. I sommer kan du utforske museet og bli med på en rekke uteaktiviteter. Åpne utstillinger, robåtutleie og miljøkajakker.
De historiske Beffen-fergene tøffer frem og tilbake i rute fra Vågen til museet fra 20. juni.

• 15.juni - 31.august

 Alle dager kl.11.00-16.00

• Pris: 100,-

Norges Fiskerimuseum er opptatt av, og oppdatert på, de til enhver tid gjeldende smitteverntiltak. For å gi publikum en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer på omvisninger til maks 10 stk. Dette for å sikre minimum 1 m avstand. Desinfeksjonsmiddel tilbys. Nærmere informasjon får du på museet.

 

Utforsk sjøfartshistorien på Bergens Sjøfartsmuseum
På Bergens Sjøfartsmuseum får du innblikk i norsk sjøfartshistorie og skipsfartens utvikling fra de eldste tider til i dag. Utforsk museets utstillinger og bli med på filmvisning i kinosalen!

• 15. juni-20. juni

Man-fre 10-16, Lør-søn 10-17

- Åpent museum og utstillinger, omvisninger, film
- Rottejakt for barn
- Skolegrupper/ barnehage, o.l, omvisning på museet eller byvandring etter avtale. Billetter kan forhåndsbestilles på postsjofart@museumvest.no, eller tlf. 55 54 96 15/06. 

- Åpen omvisning alle dager kl. 12.00. 15-20 pers per omvisning for å sikre 1 m avstand mellom gjestene. Plass kan bookes i forkant.

• 20. juni-31. aug

Man-fre 10-16, Lør-søn 10-17

- Åpent museum og utstillinger, film

- Omvisning alle dager kl. 11 og 13. 15-20 pers per omvisning for å sikre 1 m avstand mellom gjestene. Plass kan bookes i forkant.
Primært på norsk. På engelsk etter avtale. Plass kan bookes i forkant

- Aktiviteter for barn/barnefamilier: «Sommermuseet». Mange ekstra aktivitetstilbud. Blant annet båtbygging utenfor museet, lag dine egne suvenirer, gå på rottejakt, lån staffeli og se museet med en kunstners blikk, gå en barnevennlig museumsrute, mm.

- Byvandring i sentrum evt. på Møhlenpris hver tirsdag + torsdag kl. 14.30 (frem til 16 aug)

• Pris inkl. omvisning:

Voksne 100 kr. Student 60 kr. Barn under 16 år gratis.

Museumsbutikken er åpen. Begrenset tilbud i kaféen.

Det er utarbeidet skriv med smitteverntiltak som besøkende må lese gjennom ved ankomst til museet. Les mer om våre smitteverntiltak her.

 

Opplev den hanseatiske verden - åpent museum og omvisninger på Schøtstuene mog Bryggen i sommer
Bli med på omvisning og gå i hanseatenes fotspor på Schøtstuene og Bryggen! Velkommen til hanseatenes vakre forsamlingsrom!

• 15. juni til 21.juni:

Schøtstuene holder åpent hver dag kl. 11-15 for omvisninger

• 22. juni til 31.august:

Schøtstuene holder åpent hver dag kl. 10-18

I denne perioden tilbyr museet omvisninger i Schøtstuene, på Bryggen i hanseatenes fotspor samt familieomvisningen Bryggen-byens hjerte. Alle omvisningene starter på Schøtstuene. Inkludert i billetten får en skattekart og muligheter for aktiviteter i hageanlegget på Schøtstuene. På den oransje fortellerbenken kan du eller andre fortelle/bli fortalt historier.

Midthuset er åpent kl. 11-17. Her finner du museumsbutikk med et bredt utvalg av lekre og spennende produkter. Her kan du også kjøpe billetter til Schøtstuene og de ulike omvisningene/vandringene.

• Pris: Voksne kr. 130, studenter kr. 110, barn under 16 år gratis.
• Billetter kan forhåndsbestilles på hanseatisk@museumvest.no eller tlf. 53 00 61 10

Museet er opptatt av, og oppdatert på, de til enhver tid gjeldende smitteverntiltak. For å gi publikum en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer på omvisninger til maks 12 stk. Dette for å sikre minimum 1 meters avstand.

 

Utstillinger i underjordiske ganger på Fjell Festning
Fjell Festning ønsker besøkende velkommen! Festningen er størst i sitt slag i Norge og dermed blant de største enkeltstående festningsanleggene i Europa. Nede i den fjorten meter dype kanonbrønnen finner du utstillinger om bl.a. livet til soldatene, de sovjetiske krigsfangene som bygde festningen og slagkrysseren «Gneisenau».

• Tirsdag-torsdag kl.11.00-15.00
• Pris: Voksne 80 kr. Barn under 16 år gratis.
• Museumskafé og butikk er åpen

Vi er selvsagt opptatt av at alle som besøker Fjell Festning skal få en trygg og god opplevelse, og tar hensyn til de smitteverntiltak som til enhver tid gjelder. Alle besøkende må bruke desinfeksjonsmiddel som anvist ved ankomst. Det tilrettelegges for at man kan holde minst 1 meters avstand.

 

Velkommen til Nordsjøfartmuseet
Frem til 1942 var Telavåg et lite og ukjent fiskersamfunn ytterst ved kysten. På Nordsjøfartmuseet i Telavåg kan du lære mer om motstandskampen som endte i tragedie og hvordan den lille bygda ble rammet under andre verdenskrig. Her kan du utforske museet og spennende utstillinger, bli enda bedre kjent med historien og se filmen om Telavågtragedien i kinosalen, hygge deg i kafeen og shoppe i museumsbutikken. 

• 15.juni-31.august

Åpent Mandag-lørdag 11.00-16.00, søndager 12.00-17.00.

Skoleklasser (maks 30 stk) som ønsker omvisning må forhåndsbestille på nordsjofartmuseet@museumvest.no. Tlf: 53 00 61 50 (m) 48 14 11 67

Museet tar hensyn til gjeldende smitteverntiltak. Desinfeksjonsmiddel tilbys ved ankomst og det tilrettelegges for å holde minst 1 meteres avstand. Mer informasjon om smittevernhensyn får du på museet.

 

Besøk vakre Herdla!
Midt i øyriket vest for Bergen ligger den vakre lille øya Herdla. Her finner du Herdla Museum. Museet tilbyr utstillinger både om dramatiske krigsår og om det rike dyre- og fuglelivet på øya. Museets hovedattraksjon er det tyske jagerflyet «Gul-16» som sank i 1943. Herdla er det perfekte turmålet for deg som vil kombinere museumsbesøk og friluftsliv.

• 14.06-15.08

Tirsdag - søndag kl. 12-17

Omvising i torpedobatteriet, søndager i oddetalls-uker.

Både kafé og butikk er åpen.

Muséet følger de til enhver tid gjeldende smitteverntiltakene. Vi utfører særlig renhold og vil informere publikum om tiltak for å forhindre smitte. Maksimum 50 personer i utstillingene samtidig.

 

 


  

 

Kysthistorie og vakre omgivelser på Kystmuseet i Øygarden

• 15.juni -31.august
Man-fredag: 11-16, Søndag: 12-17

Museet er åpent for drop-in, og omvisning med guide må bestilles på forhånd på kystmuseet@museumvest.no  eller tlf: 53006140.

Museumsbutikken er åpen og kafeen har begrenset utvalg.

• Bli kjent med havbruksnæringen 23.juni-15.aug
Tirsdag og torsdag kl 12 får du et møte med havbruksnæringen. Møt de som driver med havbruk og lær mer om en av Norges største næringer! Aktiviteten er perfekt for hele familien. Varighet ca. 30 min.

•  Museet har også kanoutleie og robåtutleie. Naturbingo kan lånes på museet og tas med i nærområdet.

• Pris: Voksne 90 kr. Barn under 16 år gratis.

Museet er opptatt av, og oppdatert på, de til enhver tid gjeldende smitteverntiltak. For å gi publikum en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer på omvisninger til maks 10. Dette for å sikre minimum 1 m avstand. Nærmere informasjon får du på museet.

 

Spennende krigshistorie på Bjørn West Museet
Bjørn West Museet kommer du tett på historien om den dramatiske motstandskampen i Matrefjellene. Her fant de siste kampene i Europa under 2.verdenskrig sted.

• 16.06 -  23.08

Tirsdag-søndag kl.11-17

• 23.08 – 30.08 

Lørdag-søndag kl.11-17

• Pris:

Voksne kr.70

Barn u/16 Gratis

Grupper 10+: Voksne kr.60

Guding grupper: kr.60 pr pers + fastpris kr.500

Guiding Matre-Storedalen: kr 1000 (i tillegg til evt. billett og guiding på museet)

• Kontakt: Arnold.matre@museumvest.no. Tlf: 92 46 92 74