Velkommen tilbake til Museum Vest!

I tråd med nye retningslinjer fra Folkehelseinstituttet åpner flere av våre museer dørene for besøkende, med visse begrensninger. Vi gleder oss til å se dere!

Kom tett på historien med daglig omvisning på Norges Fiskerimuseum
Norges Fiskerimuseum åpner for publikum 25.mai. Her kan du få den ultimate museumsopplevelsen og gå gjennom 1700-talls sjøboder sammen med en guide!

• Mandag-fredag kl.12.00-12.45
• Pris: 100,-
• Billetter forhåndsbestilles på fiskeri@museumvest.no
• Museumsbutikken er åpen

Norges Fiskerimuseum er opptatt av, og oppdatert på, de til enhver tid gjeldende smitteverntiltak. For å gi publikum en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer på omvisninger til maks 10 stk. Dette for å sikre minimum 1 m avstand. Desinfeksjonsmiddel tilbys. Nærmere informasjon får du på museet.

Utforsk sjøfartshistorien på Bergens Sjøfartsmuseum
Bergens Sjøfartsmuseum åpnet dørene 18 mai. Her får du innblikk i norsk sjøfartshistorie og skipsfartens utvikling fra de eldste tider til i dag. Utforsk museets utstillinger og bli med på filmvisning i kinosalen!

• Museet tar imot besøkende for drop-in og omvisning
• Åpningstider er mandag-fredag kl.11-15
• Omvisninger for maks 15 personer alle hverdager kl.12.00-12.45. Billetter kan forhåndsbestilles på postsjofart@museumvest.no, eller tlf. 55 54 96 15/06. Skolegrupper o.l. kun etter avtale og maks en gruppe i museet om gangen.
• Pris inkl. omvisning: Voksne 100 kr. Student 60 kr. Barn under 16 år gratis.
• Museumsbutikken er åpen. Begrenset tilbud i kaféen.

Det er utarbeidet skriv med smitteverntiltak som besøkende må lese gjennom ved ankomst til museet. Les mer om våre smitteverntiltak her.

Opplev den hanseatiske verden med omvisning på Schøtstuene
Bli med på omvisning og gå i hanseatenes fotspor på Schøtstuene! Tirsdag 19.mai åpnet Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene dørene til hanseatenes vakre forsamlingsrom igjen.

• Tirsdag-fredag kl.12.00-12.45 og kl.14.00-14.45
• Pris: Voksne 130 kr. Barn under 16 år gratis.
• Billetter forhåndsbestilles på hanseatisk@museumvest.no eller tlf. 53 00 61 10

Salg av museumsvarer.

Museet er opptatt av, og oppdatert på, de til enhver tid gjeldende smitteverntiltak. For å gi publikum en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer på omvisninger til maks 12 stk. Dette for å sikre minimum 1 meters avstand.

Utstillinger i underjordiske ganger på Fjell Festning
Fjell Festning ønsker besøkende velkommen tilbake fra 26.mai. Festningen er størst i sitt slag i Norge og dermed blant de største enkeltstående festningsanleggene i Europa. Nede i den fjorten meter dype kanonbrønnen finner du utstillinger om bl.a. livet til soldatene, de sovjetiske krigsfangene som bygde festningen og slagkrysseren «Gneisenau».

• Tirsdag-torsdag kl.11.00-15.00
• Pris: Voksne 80 kr. Barn under 16 år gratis.
• Museumskafé og butikk er åpen

Vi er selvsagt opptatt av at alle som besøker Fjell Festning skal få en trygg og god opplevelse, og tar hensyn til de smitteverntiltak som til enhver tid gjelder. Alle besøkende må bruke desinfeksjonsmiddel som anvist ved ankomst. Det tilrettelegges for at man kan holde minst 1 meters avstand.

Velkommen til Nordsjøfartmuseet
Nordsjøfartmuseet i Telavåg kan besøkes igjen fra 31.mai. Frem til 1942 var Telavåg et lite og ukjent fiskersamfunn ytterst ved kysten. På museet kan du lære mer om motstandskampen som endte i tragedie og hvordan den lille bygda ble rammet under andre verdenskrig.

• Åpent alle dager 31.mai-1.juni kl.12.00-17.00 (inkl 1. og 2. pinsedag). Fra 2.juni-14.juni åpent tirsdag-fredag 11.00-16.00 og søndag 12.00-17.00.
• Pris: Voksne 90 kr. Student 70 kr. Barn under 16 år gratis.
• Skoleklasser (maks 30 stk) som ønsker omvisning må forhåndsbestille på nordsjofartmuseet@museumvest.no. Tlf: 53 00 61 50 (m) 48 14 11 67
• Åpen kafé og museumsbutikk

Museet tar hensyn til gjeldende smitteverntiltak. Desinfeksjonsmiddel tilbys ved ankomst og det tilrettelegges for å holde minst 1 meteres avstand. Mer informasjon om smittevernhensyn får du på museet.

Besøk vakre Herdla!
Midt i øyriket vest for Bergen ligger den vakre lille øya Herdla. Her finner du Herdla Museum. F.o.m. 25 mai kan du igjen besøke museet, som tilbyr utstillinger både om dramatiske krigsår og om det rike dyre- og fuglelivet på øya. Museets hovedattraksjon er det tyske jagerflyet «Gul-16» som sank i 1943.Herdla er det perfekte turmålet for deg som vil kombinere museumsbesøk og friluftsliv.

• Åpent for bestilling tirsdag-fredag kl.12-17
• Museet tar imot grupper på opptil 20 personer om gangen, men åpner også forenkeltbesøkende til vanlig billettpris. Kontakt herdlamuseum@museumvest.no eller tlf: 970 94 729
• F.o.m 14 juni åpner kafé og museumsbutikk, og det vil være åpent for drop-in-besøk. Åpent torsdag-søndag kl.12-17.

Aktuelle smittevernhensyn tas, og det tilrettelegges for en trygg og god museumsopplevelse.

Kystmuseet i Øygarden kan igjen besøkes fra 02.juni.
• Åpent etter bestilling/avtale 2.juni-14.juni tirsdag-fredag 11.00-16.00. Museet tar imot grupper på 20 personer om gangen. Kontakt: kystmuseet@museumvest.no
• Pris: Voksne 90 kr. Barn under 16 år gratis.
• Skoleklasser (maks 30 stk) som ønsker omvisning, må forhåndsbestille på: kystmuseet@museumvest.no Tlf: 53 00 61 40
• Åpen kafé og museumsbutikk

Spennende krigshistorie på Bjørn West Museet
Velkommen tilbake fra 2.juni! På Bjørn West Museet kommer du tett på historien om den dramatiske motstandskampen i Matrefjellene. Her fant de siste kampene i Europa under 2.verdenskrig sted.

• Åpent etter avtale. Museet tar imot grupper på 10 personer om gangen. Kontakt: Arnold.matre@museumvest.no. Tlf: 92 46 92 74
• Pris: Voksne 70 kr. Barn gratis.