Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gjelder for behandling av personopplysninger som gjøres av Museum Vest på museumvest.no og tilknyttede digitale kanaler.

Ved å benytte deg av nettsiden museumvest.no, aksepterer du at Museum Vest kan innhente, behandle og lagre dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen og gjeldende lovgivning om beskyttelse av personopplysninger.

Museumvest.no er nettsidene til Stiftelsen Museum Vest, og inkluderer alle våre museumsavdelinger. Nettstedet bruker loggfiler som innhenter informasjon som IP-adresser, nettlesertype, henvisningsside, tidspunkt m.m. Dataene kan ikke knyttes til deg som person.

Personvern

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er opplysninger som kan benyttes til å identifisere en person. Opplysninger som kan knyttes til privatpersoner kan eksempelvis være fornavn, etternavn, alder, adresse, e-postadresse eller andre kontaktopplysninger.

Behandlingsansvarlig

Museum Vest er behandlingsansvarlig etter de gjeldende regler for beskyttelse av personvernopplysninger. Organisasjonsnummer: 987 669 586.

Hvordan behandler vi dine personopplysninger?

Det er viktig for oss at du har tillit til at vi respekterer ditt personvern, og vi ønsker å gi deg god informasjon om hvordan vi håndterer dataene vi samler inn. Her finner du informasjon om hvordan vi håndterer dine personopplysninger i henhold til Personopplysningsloven, herunder EU-forordning 2016/679 (General Data Protection Regulation), heretter under forkortelsen GDPR.

Personopplysninger som behandles av Museum Vest:

  • Personopplysninger du registrerer når du legger inn bestilling hos oss, som navn, telefonnummer og e-postadresse.
  • Personopplysninger du registrerer når du melder deg på arrangementer via invitasjon, som e-postadresse, navn og telefonnummer.
  • Vi lagrer også adferdsmønster på vår nettside, dvs. opplysninger om hvordan du navigerer på siden.
  • Informasjon via informasjonskapsler, også kalt cookies.

 

Hvordan samles dataen inn?

Analyseverktøy: Ved bruk av Google Analytics, samles søkeord som brukere søker etter på nettstedet. Dette samles inn og lagres i analyseverktøyet. Formålet med lagringen er å kunne anvende data om hva det søkes på til å tilpasse innholdet på nettstedet, samt forbedre søkefunksjonen. Søkeordene kan ikke kobles til andre opplysninger om den som har gjort søket.

Eksterne lenker og bestillingsknapper: På enkelte sider på nettstedet finner du bestillingsknapper som leder til andre nettsteder. Ved lenker som leder til andre nettsteder enn Museumvest.no, er ikke Museum Vest behandlingsansvarlig for personopplysninger på de eksterne sidene. I slike tilfeller er det eksterne nettstedets personvernerklæring gjeldende.

Integrerte elementer fra eksterne nettsteder: Sider på nettstedet kan bruke integrert innhold fra eksterne nettsteder som Facebook, Twitter, Youtube, Instagram og Tripadvisor. Disse elementene legger igjen cookies i din nettleser, som de respektive plattformene anvender til statistikk og markedsføring (les mer om cookies her). Informasjon om din bruk av disse elementene blir ikke lagret av Museum Vest, og blir kun samlet inn og lagret av den eksterne aktøren.

Hva brukes dine personopplysninger til? Formålet med behandlingen

Ved å oppgi dine personopplysninger, samtykker du til at Museum Vest bruker dine opplysninger til å levere de tjenestene du forventer.

Personopplysningene blir brukt til å:

  • Sende deg informasjon dersom du har takket ja til denne tjenesten
  • Kontinuerlig kunne forbedre nettsiden ut fra analyser av hvordan du benytter museumvest.no

Vi behandler opplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med deg. Vi benytter også opplysningene for gi informasjon, tilbud og publikumsservice.

Vi benytter atferdsmønster på nettsiden for å kunne gi anbefalinger og markedsføring som er tilpasset brukere av nettsiden.

Lagring og utlevering av personopplysninger

Personopplysninger som innhentes, behandles og lagres på våre nettsider er ikke tilgjengelig for andre besøkende. Personopplysningene deles ikke med en tredjepart med mindre det er nødvendig for å levere tjenesten som er bestilt, og du har gitt ditt samtykke. Museum Vest selger ikke dine personopplysninger til andre aktører.

Søker du jobb i Museum Vest, lagres din søknad og personopplysninger så lenge ansettelsesprosessen pågår. Deretter slettes alle dine data med mindre annet er avtalt og aktivt samtykke er gitt skriftlig. Personopplysninger fra søkere behandles i henhold til personvernloven.

Personopplysninger som blir registrert i forbindelse med samlinger, dokumentasjon og forskning blir oppbevart på egen server, i låsbart skap og i magasiner.

 

Informasjonssikkerhet

Våre nettsider er sikret med SSL-sertifikat. SSL står for Secure Sockets Layer og betyr at dataene som sendes mellom en brukermaskin (deg) og tjenermaskin (server/nettstedet) er kryptert.

Innsyn, retting og sletting av personopplysninger
Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting. Behandling i strid med reglene kan klages inn til Datatilsynet.

Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål knyttet til dine personopplysninger, kontakt oss gjerne på e-post: post@museumvest.no.

Informasjonskapsler

Nettstedet tar i bruk informasjonskapsler, også kalt cookies. Cookies er små datafiler som blir generert og lagret på din datamaskin eller mobile enhet. Informasjonskapslene brukes til å måle trafikken på våre nettsider, samle statistikk, forbedre våre tjenester og å gjenkjenne din aktivitet for å kunne gi deg mest mulig relevant informasjon når du besøker våre sider.

Informasjonskapslene inneholder kun avidentifiserbare opplysninger. Det betyr at dataen ikke kan spores tilbake til deg som individ. Noen eksempler på hva slags informasjon som samles, er hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge de blir besøkt, hva som blir trykket på og hvilke sider brukerne kommer fra.

 

Formålet med informasjonskapslene er å

  • skape best mulig brukeropplevelse på nettsiden
  • analysere brukeratferd på nettsiden
  • gi deg relevant og tilpasset markedsføring
  • analysere effekten av markedsføringen
  • forhindre misbruk av nettsiden

Nettlesere lagrer vanligvis informasjonskapsler automatisk. Det betyr at du godtar bruken av informasjonskapsler ved å aktivt ta i bruk nettleseren. Dersom du ønsker at informasjonskapsler ikke skal lagres, eller at de skal slettes, er dette innstillinger som kan endres i nettleseren din. Her følger instrukser på hvordan:

 

Google Chrome: Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Chrome

Internet Explorer: Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Internet Explorer

Mozilla Firefox: Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Mozilla Firefox

Safari: Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Safari

Vi brukes også tredjeparts informasjonskapsler fra Google og Facebook til brukeranalyse og interessebasert markedsføring. Reservasjon mot dette gjøres i de respektive verktøyene. Her kan du velge bort bruk av informasjonskapsler på Googles egne annonseinnstillinger og her kan du endre innstillingene for annonsevisning i Facebook. Nettsiden skal fungere normalt uavhengig av innstillingene du velger å bruke og om du reserverer deg mot all bruk av informasjonskapsler i nettleseren din.

Disse informasjonskapslene blir brukt på våre side:

Navn Leverandør     Utløper  Formål
_dc_gtm_UA-   Google Når du stenger nettleseren (økt) Brukes av Google Tag Manager som supplement til Google Analytics. Brukes til analyse av brukeraktivitet.
_fbp Facebook 90 dager Markedsføring
_ga Google Analytics 2 år Brukerstatestikk
_gat_UA-2765676-18 Google Analytics 2 år Brukerstatestikk/ Markedsføring
_gid Google Analytics 1 år Brukerstatestikk
ARRAffinity Microsoft Azure Per økt Sikkerhet